Soulshine Connection
HomeOver onsProjecten
Over ons

STICHTING SOULSHINE CONNECTION wil meer begrip creëren tussen mensen onderling door middel van (theater)projecten.

                                                                                                                                                                                                                                                                                               We zijn allemaal Nederlanders. Iedereen is anders. Onze roots liggen misschien ver hier vandaan, maar uiteindelijk wonen en leven we samen in Nederland. We zijn, jong, oud, blank, zwart, dik, dun, man, vrouw, klein of groot. Allemaal samen in één land. Maar voelen we ons ook verbonden met elkaar? Of leven we allemaal op onszelf en voor onszelf? En zijn we misschien wel eens bang voor de buurman die zijn stem verheft tegen zijn vrouw? En is de buurman misschien bang voor de buurvrouw, omdat ze zomaar topless in de zon ligt? We vinden elkaar misschien vreemd en daardoor eng.

Wij geloven er in dat wederzijds respect de basis is voor een prettige en veilige samenleving. Deze basis creëer je door kennis. Hoe meer we over elkaar leren, hoe meer we elkaar begrijpen. Wij willen met onze stichting mensen dichter bij elkaar brengen. ‘Ontmoeten’ is daarbij ons kernwoord en tevens onze hoofdactie. Door middel van ontmoetingen ontstaat er wederzijds begrip. Door dat begrip zal de angst voor elkaar afnemen en dat zorgt voor respect.

Stichting Soulshine Connection is opgericht door Erwin Boschmans en Christina Schutte. Erwin Boschmans is afgestudeerd aan de Mimeopleiding in Amsterdam. Hij gebruikt de kracht van de taal van het lichaam als bron voor spelen en theatermaken. Christina Schutte is afgestudeerd als docerend theatermaker aan de academie voor theater in Tilburg. Zij is gespecialiseerd in het werken met (doel)groepen en weet zo een bepaald thema om te zetten in een theatervoorstelling of een ander creatief product.

Erwin heeft naar aanleiding van zijn vrijwilligerswerk met minderjarige asielzoekers en zijn stage in Kenia bij een plaatselijke theatergroep, een solovoorstelling over een vluchteling gemaakt (‘de bezoeker’).  Door deze projecten weet hij dat voor hem theater ook een maatschappelijke functie moet hebben. Daarnaast ontdekte hij in Kenia dat theatermaken vanuit beweging hem een universele taal opleverde.

Ook voor Christina is die maatschappelijk functie van groot belang. Zij verbleef als afstudeerproject vier maanden in Gambia en maakte daar met een aantal jongeren een theatervoorstelling over hun toekomstdromen. Voor haar vertrek naar dit West-Afrikaanse land maakte zij een soort gelijke voorstelling met Nederlandse jongeren. De jongeren daar en in Nederland hadden d.m.v. video, muziek en het schrijven van brieven contact met elkaar.

Beiden voelen de noodzaak theater te maken dat dicht bij de maatschappij staat en zagen in elkaar dan ook een gelijkwaardige partner.  Omdat het maatschappelijk doel voorop staat, kan het gebeuren dat de projecten die uitvoeren niet per se een theaterproduct is. Wel zullen ze met hun creatieve en artistieke achtergrond altijd een origineel en doeltreffend project bedenken die aansluit bij de desbetreffende maatschappelijke kwestie.                        

Christina
Erwin
HomeOver onsProjecten