Soulshine Connection
HomeOver onsProjecten
De bezoeker

DE BEZOEKER

Bijzondere ontroerende voorstelling waar de ’ver-van-je-bed-show’ even heel tastbaar wordt en echt dichtbij komt.

Op een klein, braakliggend stukje stad in de buurt van school of theater verzamelt het publiek zich. Vanachter enkele struiken komt een man aangelopen met een baal op zijn schouder waarin hij zijn bezittingen met zich mee torst. Hij is blij dat hij hier is, zegt hij in gebroken Engels. Met een stralende glimlach en een ogenschijnlijk onbreekbaar optimisme vertelt hij over zijn reis hierheen. Hoe hij in een plastic zak heeft geademd zodat de grensbewaking hem niet zou ontdekken. Hoe hij zijn vingertoppen verwijderde, zodat de immigratiedienst niet via zijn vingerafdrukken zou kunnen achterhalen waar hij eerder asiel heeft aangevraagd. Hij heeft niet veel nodig. Met een steentje tekent hij op het beton de cirkel die zijn huis zou kunnen zijn. Waar hij thee kan zetten voor ons allemaal.

Terwijl het water op het gaspitje staat, stapt Boschmans uit zijn rol. Hij vertelt over een van zijn beste vrienden, over wie de overheid besloot dat zijn land veilig genoeg was om terug te gaan. Een jaar later was hij dood. Boschmans laat met een ontwapende eerlijkheid het publiek even dicht bij zijn herinneringen komen aan zijn vriendschap met een jongen die hem tijdens het voetballen ‘omo’ noemde omdat hij de ‘h’ niet kon uitspreken. En dat is bijzonder ontroerend.

De fysieke en beeldende speelstijl zorgen voor een rauwe vertaling van de hoop. Prachtige voorstelling waar de inhoud net zo belangrijk is als de vorm, zonder een vingertje te heffen of op theatraliteit in te boeten.

Educatie: 
De voorstelling de bezoeker staat niet op zichzelf. Vooraf krijgen de bezoekers een theater workshop waar meerdere thema’s van de voorstelling centraal staan. Na de voorstelling is er met de makers een nagesprek.

Voor boekingen: www.burobannink.nl

De bezoeker
Mijn vriend en ik
Wat (w)eten we...?
HomeOver onsProjecten