Soulshine Connection
HomeOver onsProjecten
Wat (w)eten we...?

Wat (w)eten we vandaag?

Buren uit de Seringenbuurt in Rotterdam Zuid nodigen elkaar uit om bij henzelf thuis een maaltijd te komen eten. Tot nu toe zijn de reacties positief! Ayten Hasan, woont samen met haar man en dochter in de Narcissenstraat, komt uit Bulgarije: 'Dat was leuk! Ik heb nieuwe buren leren kennen. Hiervoor kende ik nog bijna niemand en sprak ik ook met niemand Nederlands, nu kan ik dat wel doen!'

Degenen die mee hebben gegeten mogen zelf bij hun thuis weer een etentje organiseren. Ze krijgen wat geld om boodschappen te doen en nodigen weer nieuwe buren uit! Zo gaat dit mooie project de hele wijk door. Wie weet eet u straks ook mee?!

Om dit project af te sluiten wordt er een verhalenroute door we wijk georganiseerd. Verhalen van deelnemers worden verteld. Buurbewoners kijken zo eens op een ander manier naar hun buurt, en publiek van buitenaf leert onze wijk van binnenuit kennen!

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: het Oranje Fonds, gemeente Rotterdam, afdeling Kunst en Cultuur en Deelgemeente Feijenoord.

De bezoeker
Mijn vriend en ik
Wat (w)eten we...?
HomeOver onsProjecten